Две от съставки в Ava Natural Prim oil крем –грижа за крака Уреа (Urea) и Азиатска центела(Centella asiatica)

Уреа

Уреата е, както глиццеринът и аминокиселините, компонент от естествената система за овлажняване на кожата. Както субстанция на кожата, той е особено добре поносим. За козметични продукти се произвежда синтетично и често се използва за лечение на невродермит, псориазис и корнификации. Тя действа водо-обвързващо и размеква мъртви кожни места. Така потокът на себум се отделя по-добре, което е особено ценно при мазна, проблемна кожа. При по-високи концентрации, карбамидът действа леко антибактериално и облекчава сърбеж. Друга особеност на карбамидът е, че повишава ефекта на проникването, т. е. способността за попиване на кожата се подобрява. Освен това се подпомага функцията на естествена бариера.

Азиатска центела, Азиатско хидрокотиле, Готу кола (Centella asiatica)

Дребно, влаголюбиво тревисто растение. Принадлежи към семейство Сенникоцветни (Umbelliferae, Apiaceae). Използва се като кулинарен зеленчук и като лечебна билка. В районите на разпространението й тя е наричана с различни имена. Споменава се във всички древни писания на Аюрведа. Цялото растение се използва за медицински цели.През деветнадесети век азиатското хидрокотиле и неговите екстракти се включват в Индийската фармакопея, където освен за лечението на рани се препоръчва и за лечението на различни кожни заболявания като проказа, лупус, варикозни язви, екзема, псориазис; включително разширени вени и кръвни съсиреци в краката.Готу кола се използва за лечение на рани и намаляване големината на белези, включително и на стрии, причинени от бременност.

А тези две  суровини поради тези изключителни важни си свойства са включени в нашия крем  – Аva Natural Prim oil грижа за крака напукани пети ,разширени вени ,спукани капиляри по краката , разранено диабетно стъпало …..

2 Replies to “Две от съставки в Ava Natural Prim oil крем –грижа за крака Уреа (Urea) и Азиатска центела(Centella asiatica)”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*