За да не се налага да си задавате въпросите по долу използвайте Ava Natural Prim oil шампоан

Защо моята коса ………………..?

…………………….се накъсва ?

Основният състав на косъма е кератин – същият протеин, от който са формирани животинските копита, рога и пера,съдържащ се и в Hair Densyl complex включен в  Ava Natural Prim oil sampoo . Кератинът изгражда космите на  косата и ноктите.Структурата му е спираловидна и затова при пълното намокряне на косата се получава разгъване и косата ни изглежда по дълга.Ако не се грижим правилно за косата си настъпва прекъсване на кератиновите нишки , което води до цъфтеж ,накъсване и загуба на коса. Увреждането на косменото стъбло от физични и химични фактори е най-честата причина за нарушаване на целостта на косменото стъбло. Такива  фактори, които увреждат косменото стъбло са къдренето, изправянето, изрусяването и боядисване на косата. При тези манипулации се използват различни химични вещества, които водят до увреждане на косменото стъбло. Колкото по-увредени са космените стъбла, толкова по-голям е риска от скъсване на косъма.

………………….. расте  бавно през студените месеци ?

Косата ни расте малко по-бързо, когато времето е топло. Причината е, че високите температури стимулират микроциркулацията и това подхранва корена на косъма.Поради факта че идва есента и зимата е хубаво косата да се подсили с подходящата грижа.Избирането на шампоан богат на есенциални полиненаситени  , мастни киселини (гама-линоленова киселина (GLA);цис-линолова киселина (СLA) и др.),витамин Е и Витамин В6;Omega 6 и Витамин F.

……………………окапва ?

Медицинският термин за косопад е алопеция и се използва, за да се обозначи всеки вид косопад.Косопадът може да се дължи на редица промени както в организма така и причинен от външни фактори.. Косопадът може да  е в следствие от изтощителни процедури за коса, химикали, маши, преси и др.Нормално е на денонощие от главата да падат между 50 и 100 косъма и това не оказва влияние на външния вид на косата. По-интензивно опадане на космите се наблюдава при преходите от пролет към лято и от есен към зима ето затова трябва да се замислите за добре подхранващ шампоан.Затова ние ви препоръчваме Ava Natural prim oil shampoo hair care.

Ава Натурал шампоан с Вечерна иглика .Правилната грижа за вашата коса!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *