Зехтин – един кратък път към красотата

Кехлибарен еликсир, течно злато или дар от боговете, това е зехтинът.

Зехтинът намира широко приложение за разкрасяване на косата и кожата още от древността.

В античността била и много известна употребата на зехтина като козметично средство. В древен Елада го използвали за почистване и овлажняване на кожата, както и като антибактериално средство.

Полезните му свойства  и действието му върху кожата са били използвани широко.

Популярен и днес Течното злато прави чудеса със своето действие в продуктите в които се съдържа.Зехтинът   се използва  като козметичен продукт поради високото съдържание на минерали, протеини и витамини .Той  помага за подобряване визията на кожата и косата, хидратира, подхранва и омекотява кожата в дълбочина. Употребата му е идеална за сухата и груба кожа в области като коленете и лактите.
 Козметичните продукти, съдържащи зехтин, помагат при редица кожни заболявания като псориазис, дерматит и екзема.

Действа върху кожата  като я съживява , хидратира я, подмладява я.

Зехтинът е най-старото лечебно средство в света.

Богат на витамин E, който има подмладяващо действие и витамин A, който отговаря за хидратирането и еластичността. При редовно приложение се осигурява подхранването и овлажняването на кожата и се отлагат във времето първите признаци на стареене. Изключително подходящ е в грижата за суха и повехнала кожа, тъй като запазва за дълго време влагата в нея.

В зехтина се съдържат и други полезни витамини (B, D, K и др.) и мононенаситени киселини, които подобряват състоянието на кожата. Зехтинът стимулира регенерацията на клетките и има силен anti-age ефект. Не само предотвратява образуването на бръчки, но изглажда вече появилите се.

Многобройните съвременни изследвания потвърждават полезните качества на зехтина. Сега този чист натурален продукт широко се използва в качеството си на разкрасяващо средство за  кожата в козметични продукти от серията на OLIVIA  идваща от красивите  маслинови гори на Гърция.

Продуктите от серията могат  да се използва върху бебешка кожа и от бременни против стрии. При кожа която е загубила еластичност ,при атопичен дерматит  и много други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *